Energimyndigheten sågar Föreningen Svenskt Landskapsskydd

För vindkraftsportalen går det fortsatt framåt. Vi får nu 400 besök i månaden av 350 unika besökare. Många besök kommer ifrån kommuner och elproducenter - mycket roligt! Det är dags att ge er läsare anledning att komma tillbaka varje vecka, så jag kommer nu att samla veckans vindkraftsnyheter under Artiklar varje söndag så att det alltid finns något färskt att läsa!

Jag läste en insändare från Energimyndigheten i Ny Teknik nyligen som fick mungiporna att krypa uppåt. Företrädarna för myndigheten sågade vindkraftsmotståndarföreningen "Svenskt Landskapsskydd" längs med fotknölarna.

Att föreningen inte kan räkna och överdriver risker med vindkraft är vida känt som tur är. Det var ändå skönt att läsa att fler deltar i kampen mot myter om vindkraft.

De nämnde särskilt Marian Radetzki, en nationalekonom som tror sig veta allt om oljeproduktion, skiffergas och vindkraft utan en tillstymmelse till ödmjukhet. Även Johan Fagerström som är delaktig i förvirrarföreningen Stockholmsinitiativet fick sig en känga.

Artikeln om Svenskt Landskapsskydd på Ny Teknik finns att läsa här.

Publicerad: 2011-05-28
Senast ändrad: 2011-05-28

comments powered by Disqus