Kommentarsregler, vindkraftsdebatten måste modereras, men var går gränserna?

Var drar man gränsen för att ta bort inlägg?

Denna debatt sköts på samma sätt som grönfalangens propaganda, d.v.s. mycket oärligt. När de huvudpropagandisten har slut på argument så modifierar han helt sonika inlägg som skrivits av personer som framför, för honom, obekväma fakta.

Det är inte lätt att moderera kommentarer. Kommentarsfältet fyller en viktig funktion i att förtydliga och bredda informationen och argumenten som finns i artiklar, bloggen och i myterna. Vissa komentarar är dock rena upprepningar, upprepningar av redan motbevisade myter. Upprepningar utan någon som helst ny fakta för att backa upp dem. Sådana kommentarar kan omöjligen informerar läsarna om något värdefullt. Det ger ingen ett förbättrat kunskapsläge. Ibland är det svårt att hitta gränsen mellan de inlägg som leder till en sansad debatt där läsarna får mer och bättre information och de som inte ger något. Vi tar definitivt inte bort inlägg som innehåller "obekväma fakta". Inlägg som saknar referenser för extraordinära påståenden och smutskastning tas dock bort om de tar över debatten.

Var drar man gränsen för att spärra användare?

Som tur är är det många inlägg som är helt felaktiga och lätta att bemöta med bra källor. Men det finns såklart en gräns för dem, när de har bemötts tillräckligt många gånger måste kommentarerna tas bort för att ge bredd åt fler diskussioner. När en kommentator tror så innerligt att de har rätt att inte ens professor inom berört område kan motbevisa kommentatorn att denne har fel så är det inte mycket att göra. Fortsatt debatt kommer inte att hjälpa någon.

Vindkraftspositiva och kärnkraftsnegativa kommentarer spärras hos Föreningen Svenskt Landskapsskydd

Det tog ungefär 15 kommentarer på Föreningen Svenskt Landskapsskydd innan de spärrade "Globalthinker" där. Betydligt färre antal inlägg än vad FSL:s anhängare fick skriva på Vindkraftsportalen innan vi började spärra dem. Det är tråkigt att vi i denna tidsålder inte kan argumentera sakligt och med logiska argument. Tron har fortfarande en mycket mycket stark makt över allt från politik till elproduktion.

Föreningen Svenskt Landskapsskydd blockerar obekväma kommentatorer

Föreningen Svenskt Landskapsskydd blockerar obekväma kommentatorer